Cafeaua hei, un singur mix de cafea, 4 origini diferite.
Sunteți pregătiți să începem o călătorie în lumea gusturilor îmbietoare de cafea, să cunoaștem originile aromelor din cele mai mari țări producătoare? Nu aveți nevoie de bagaje și nici de viză.
Călătoria începe la Rompetrol, cu o ceașcă de cafea.
Având în compoziție 80% arabica și 20% robusta, aromele cafelei hei te va purta prin cele 4 țări de origine a variatelor arome care o compun.
Acestea se combină pentru a crea un mix cu o aromă bogată și persistentă, cu note deosebite de flori exotice, cu arome de fructe și condimente. Gustul de bază a cafelei este catifelat cu o textură mătăsoasă. Gustul secundar amintește de note intense de ciocolată dulce amăruie. Metoda de prajire aleasă, medie, scoate în evidență specificul și calitatea înaltă a originilor, asigurând un echilibru excelent între aciditate și dulceață.
Descoperind originile Arabica
Începem călătoria aromelor cu îndepartata America Latină, tocmai în Brazilia, liderul mondial necontestat al producției de cafea arabica. Aroma predominantă exprimă armonia dintre note de fructe și flori parfumate, iar cafeaua se remarcă prin o aciditate scazută și un gust amplu și gurmand.
Călătoria Arabica include popasuri prin Columbia, Honduras, adunând în mixul cafelei câte puțin din aromele exoticelor tari.
Descoperind originile Robusta
Continuăm călătoria pe insulele Indoneziei, în enigmatica țara a originei robusta.
Boabele de cafea provenite din plantațiile cultivate în solul vulcanic de pe înălțimile muntoase pe insulele Java, Sumatra și Bali adaugă cafelei un corp consistent și o tărie specifică, cu nuanțe condimentate și note generoase de flori exotice.
Călătoria cafelei se încheie la Rompetrol. În fața unei cești de cafea aromată, servindu-ți drept tretext pentru o nouă vizită.